неділя, 13 листопада 2016 р.

Як швидко вивчити англійський вірш



Як швидко вивчити великий вірш, англійський вірш. Як швидко вивчити вірш дитині Як швидко вивчити великий вірш, англійський вірш
Як швидко вивчити вірш
Розучування віршів ще з малих років покликане розвивати в людині пам’ять, вчити краще і красивіше висловлювати свої думки, ну і звичайно бути ближче до мистецтва і культури. Але часом багато творів не так легко даються для запам’ятовування. Для того щоб цього не відбувалося необхідно вибрати для себе найбільш підходящий спосіб, що дозволяє швидко вивчити вірш. У людини працює два види пам’яті, які можна використовуватися при розучуванні чотиривіршів і великих творів, це зорова, кінетична і слухова. І залежно від того яка з них краще розвинена і потрібно вибирати метод виучіванію віршів. А для більш швидкого запам’ятовування краще підключити декілька. Приступати до розучування будь-якого навіть не дуже невеликого твору, для отримання кращого результату, необхідно в спокійній обстановці і так, щоб не заважали сторонні шуми.
Як швидко вивчити великий вірш
Існують різні способи швидко вивчити вірш. Але, якщо необхідно швидко вивчити великий вірш, то краще скористатися методом впливу на всі види пам’яті. Для цього необхідно приступати до розучування в кілька етапів:

У першу чергу вірш кілька разів читається вголос з інтонацією і з великою увагою. У цьому випадку включається відразу дві пам’яті зорова і слухова. Потім беремо чистий аркуш і на нього кілька разів переписуємо необхідне твір. Таким чином, починає працювати кінетична пам’ять, яка також досить у багатьох людей найбільш розвинена. Після цього вірш візуально поділяється на кілька уривків, так щоб кожен з них був закінченим за змістом. У наступному етапі кожну виділену частину необхідно розібрати окремо і візуально створити образи або ситуації, відповідні їй. Ділити найкраще на строфи. Потім після ретельного розбору, текст знову необхідно прочитати вголос, ретельно вдумуючись в рядки. Після чого закриваємо книгу з твором і намагаємося дістати з пам’яті запомненную інформацію.
Читаємо вірш вголос для розуміння того про що в ньому йдеться і його сенсу. Після чого починаємо розучування построчно. Це робиться за наступним алгоритмом. Читаємо перший рядок вголос два рази і потім відтворюємо її по пам’яті, після чого додаємо ще один рядок, знову все читаємо і промовляємо вголос вже без книги. Так поступово вивчаємо весь вірш. При бажанні також можна розучувати, розділяючи вірш на два рядки або куплети.
Краще всього вірші вчити перед сном, а вранці знову прочитати і повторити по пам’яті.
Також, завдяки, з численними дослідженнями і глибокому вивченню можливостей пам’яті, такого великого психолога, як Герман Еббінгауз, було з’ясовано, що для запав7ятовування на довгий час необхідно періодично, через певні проміжки часу, повторювати вивчений твір.

Немає коментарів:

Дописати коментар