субота, 25 квітня 2015 р.

Мовний обмін, як спосіб вивчення англійської мови

І дійсно, куди зараз не кинь свій погляд - усюди англійські букви - англійські слова. Втім, навіщо повторюватися - ми всі живемо в сучасному суспільстві і бачимо, що відбувається, сьогодні знати англійську мову має кожна людина, яка прагне чогось досягти в своєму житті, навіть якщо вона зовсім цього не хоче, то як то кажуть, - життя змусить.
Зараз на ринку послуг вивчення іноземних мов, пропонується багато різних методик і способів вивчення англійської мови. Метод і форму навчання людина вже обирає сама - згідно з своїми можливостями, пристрастям і здібностями.
І тут є з чого вибрати - адже насправді способів вивчити англійську мову і стати носієм цієї мови - величезна кількість. Треба дуже уважно підійти до цього питання і вибрати дійсно той варіант, який ідеально підходить вашому характеру.
Не правильно обрана методика, не сумісна з особливостями людського характеру - і все, як говориться: "пиши - пропало". Але не варто лякатися, головне не поспішати і переглянути всі пропоновані методи, поцікавитися у друзів і знайомих, "послухати" і самого себе і зробити правильний вибір.
Але, якщо ви з першого, же занять відчуваєте якийсь протест і байдужість, то в цьому випадку необхідно переглянути свій вибір і звернутися до психолога, який проведе тестування і за результатами цього тесту, зможе рекомендувати вам найбільш оптимальний варіант для вивчення англійської мови.
Мовний обмін, як спосіб вивчення англійської мови
Однак у вивченні англійської мови, є вельми цікавий і дуже легкий спосіб навчання. А саме - це тісне спілкування з носіями англійської мови. Звичайно, цей варіант далеко не всім доступний, адже для цього обов'язково треба їхати в англомовну країну, а це потребує витрат.
Але, ви напевно чули про таке поняття: мовний обмін. Цей спосіб досить популярний серед студентів. І треба відзначити, досить ефективний. Звичайно, цей спосіб теж має свої мінуси, але прекрасний результат - у цьому випадку гарантований, причому абсолютно всім!

Чому? Та тому що давно всім відомо, що найкращий спосіб вивчення іноземної мови - це занурення людини в мовне середовище, туди, де всюди звучить саме ця мова.
Отже, розглянемо молодіжний варіант вивчення мови як, так званий «мовний обмін». Припустимо, що ви вже вирішили всі паперові формальності і відправляєтеся в Америку, в сім'ю, яка вас приймає за цією програмою обмінного досвіду.
Отже, ваша практика вивчення мови починається вже безпосередньо в літаку. Ваші американські попутники, які повертаються додому і розмовляють без зупинки, стюардеси, які в обов'язковому порядку всі правила поведінки в літаку говорять двома мовами, навіть якщо ви не знали жодного англійського слова - ось вам і перший урок - відразу з перекладом.
В аеропорту вас, звісно, зустрінуть, можливо, навіть з табличкою на якій буде написано ваше ім'я та прізвище - це, напевно щоб не пропустити вас, адже іноді фотографія і жива людина - це абсолютно дві різні особистості. І з цього моменту у вас почнеться самий неймовірний і запаморочливий мозковий штурм мовної практики. Адже американці, які вас зустрічають, у кращому випадку українською мовою будуть знати три слова.
Не впадайте у відчай навіть у тому випадку, якщо вони при зустрічі вам сказали - "До побачення", це просто дрібне непорозуміння - люди теж хвилюються. Та й потім, що може зрівнятися з тим, що коли ви будете повертатися додому - ви будете чудово володіти англійською мовою!
Отже, тепер ви живете в країні, де всюди звучить тільки англійська мова. Ви чуєте її і по радіо, і в передачах всіх телеканалів, на вулиці, у магазинах, у транспорті і що найважливіше в сім'ї в якій ви якийсь час тепер будете жити. Перші дні буде дуже складно, ваше спілкування буде зведено до мінімуму - практично всі навколо будуть з вами спілкуватися за допомогою жестикуляції і вказуванням на предмети і речі. Вам на час теж доведеться стати майстром пантоміми і жестів, але вже до кінця першого тижня вашого перебування в колі цієї сім'ї - ви будете з легкістю розуміти практично - все, що вам говорять.
Більше того, ви навіть вже зможете озвучувати свої бажання, хай ще дуже складно, називаючи тільки окремі слова і не зв'язуючи їх у фрази - але повірте - вас вже будуть чудово розуміти!
Що говорити про те, коли ви там проживете там місяць і більше? Звичайно, цей спосіб без сумніву є найефективнішим і найпростішим для людей, що бажають вивчити англійську мову.

Немає коментарів:

Дописати коментар